Alternativ till klor i spa?

Även om klor är det säkraste och mest effektiva sättet att desinficera spabad erbjuder vi också ett klorfritt alternativ som är milt och som inte ger en klorlukt. Du måste dock komma ihåg att klor är det enda ämne som både oxiderar och desinficerar. Det innebär att om en effektiv klorfri lösning ska uppnås måste kunden alltid använda två produkter för att uppnå ungefär samma effekt som klor.

Vår SpaCare OxyBox är ett modernt klorfritt alternativ som består av ett flytande klorfritt desinfektionsmedel ( Activator Liquid (B) ) och ett syrebaserat oxidationsmedel ( Active Oxygen (A) ).

För att säkerställa optimal desinfektionseffekt måste båda produkterna användas enligt beskrivningen i bruksanvisningen.

SpaCare Active Oxygen Granular (A) är ett oxidationsmedel som bränner organiska ämnen och fungerar som en chockbehandling – tillsätts vid uppstart innan bad.

SpaCare Oxy Plus Activator Liquid (B) är ett brett spektrum, långverkande desinfektionsmedel som dödar bakterierna i vattnet – tillsätts när du startar spabadet och en gång i veckan.

Denna förpackningslösning innehåller även syretestremsor, som möjliggör mätningar av syre, pH och alkalinitet i badvattnet.

En fördel med vårt SpaCare OxyBox- system är att det går att kombinera med våra SunWac 12 klortabletter , så att du får ökad bakteriologisk säkerhet och samtidigt kan tillsätta lite klor i vattnet, till exempel en gång i veckan efter bad. Dagen efter är badet klorfritt igen.

Dessutom erbjuder vi även SpaCare Bromine-tabletter som ska användas tillsammans med SpaCare SpaChock .

Dela:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Gullberg & jansson

Mest populära

Total alkalinitet pool och spabad
Pool

Poolers Bekymmer

En pool är en underbar tillägg till vilken trädgård som helst. Men det är viktigt att förstå att det kräver mycket arbete