Fördelar med pooltak

Varför ska man välja pooltak? Förläng poolsäsongen, minska kostnaderna för uppvärmning, öka säkerheten och minska kemikalieförbrukningen. Dessa är några av de vanligaste sakerna en poolägare strävar efter. Med ett pooltak får du alla dessa fördelar, samt några till. I den här artikeln berättar vi mer  om varför pooltak är så bra.

Längre poolsäsong med pooltak

I Sverige är vårt klimat en av de främsta anledningarna till varför du bör investera i ett pooltak. Med ett pooltak kan du starta poolen tidigare på våren och bada långt in på hösten när alla andra stängt sina pooler för länge sedan. Tack vare den fördelaktiga miljön som skapas under pooltaket får du en betydligt längre badsäsong utan höga uppvärmningskostnader.

Sänkta uppvärmningskostnader med pooltak

Med ett pooltak sänks uppvärmningskostnaderna tack vare flera faktorer. Först och främst värms luften inne i taket upp av solen vilket gör att vattnet värms upp effektivt helt utan att en värmepump eller dylikt behövs. Dessutom hindras värmen i vattnet från att stråla ut i luften. Nattetid, då vi har som störst temperaturdifferens mellan poolvatten och omgivande luft, fungerar pooltaket som isolering.  Detta innebär att temperaturförlusten minskar.

Säkerheten ökar med ett pooltak

Enligt plan- och bygglagen ska en pool omges av ett staket eller förses med någon typ av poolskydd som förhindrar att någon ramlar i poolen. Med ett pooltak från Diamant får du ett stabilt och robust skydd som gör att du kan känna dig trygg. Våra pooltak har idag låsbara dörrar och låsbara sektioner som standard. På så sätt kan du utan att behöva oroa dig för att djur, barn eller andra av misstag ska hamna i poolen när du inte är hemma.

Minskad kemikalieförbrukning med ett pooltak

När du har pooltaket stängt över poolen hamnar i princip ingen smuts, pollen eller andra partiklar i poolen. Detta innebär både att mängden arbete minskar eftersom du inte behöver dammsuga upp smuts lika ofta, samt att kemikalieförbrukningen minskar eftersom vattnet är renare.

Bada vid dåligt väder

Det finns få saker som är så mysiga som att ta en stilla simtur i poolen medan regnet smattrar mot pooltaket. Väljer du ett lite högre pooltak, exempelvis Symphonie eller Praktik, kan du utan problem bada under taket. Detta är fördelaktigt både vid kallare temperaturer och vid regn. Under pooltaket är det alltid behagligt och varmt.

Pooltak fungerar som skydd året om

Väljer du ett högkvalitativt och robust pooltak kan du använda det som skydd året runt. Detta innebär att du alltså kan använda det även på vintern. På så sätt slipper du investera i två skydd (ett för sommaren och ett för vintern som man annars har) och du slipper arbetat med att släpa fram tunga vinterplåtar. Tänk dock på att pooltaken inte klarar hur mycket snö som helst, framför allt inte om det är tung blötsnö. Ta därför för vana att borsta bort den snö som kommer på pooltaket ofta.

Dela:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Gullberg & jansson

Mest populära

Total alkalinitet pool och spabad
Pool

Poolers Bekymmer

En pool är en underbar tillägg till vilken trädgård som helst. Men det är viktigt att förstå att det kräver mycket arbete