Läcka eller avdunst...
 
Notifications
Clear all

Läcka eller avdunstning?

2 Inlägg
2 Users
0 Likes
65 Visningar
(@martinop)
Inlägg: 3
Active Member
Topic starter
 

Jag har tömt poolen till mitt nyinköpta hus och återfyllt den med fräscht vatten. Bland fynden kan jag nämna tre skruvmejslar, en insexnyckel för ikeamöbler, en tändstiftsnyckel, 14kr i mynt, en golfboll, en gammal tröja och ungefär två skottkärror med löv.
Jag lappade även tre hål.

Efter att jag hade återfyllt (det gick fort med en brandslang...) så sjönk vattenståndet ganska kvickt de första dagarna (typ 5 cm/dag) men efter att det har kommit under bräddavloppet så har takten minskat till kanske 1 cm/dag.

Jag misstänker att läckan finns vid bräddavloppet eller i nivå med detta och att det är avdunstning som gör att vattnet sjunker nu.

Hur mycket brukar dunsta bort per dag från en ej övertäckt pool egentligen? Era efarenheter mottages tacksamt.

En cm är ju 320 liter på 4*8m, det låter rätt så mycket...

 
Postad : 14/10/2022 3:03 e m
(@oskars1)
Inlägg: 4
New Member
 

Det kan vara svårt att avgöra om en pool läcker eller om vattnet bara avdunstar. Det finns dock några saker du kan titta på för att hjälpa dig avgöra vad som orsakar att vattennivån i din pool minskar.

  1. Avdunstning: Det är normalt att vatten avdunstar från en pool, särskilt under varma och torra förhållanden. Avdunstning kan orsaka att vattennivån i din pool sjunker, men det är en långsam process och det kan vara svårt att märka om det inte har gått lång tid.

  2. Läcka: En läcka kan orsaka att vattennivån i din pool sjunker snabbare än vad avdunstning skulle göra. Om du misstänker att din pool läcker, kan du titta efter vatten som rinner ut från poolen eller på marken runt poolen. Du kan också undersöka poolens liners, rör och andra delar för att se om det finns några synliga skador eller läckor.

Om du inte kan avgöra om det är läcka eller avdunstning som orsakar att vattennivån i din pool minskar, kan du prova följande metod: Mät vattennivån i poolen och markera den på en träpinn eller en annan fast punkt. Låt poolen stå och notera vattennivån varje dag under en längre period, till exempel en vecka. Om vattennivån sjunker snabbare än vad som kan förklaras av avdunstning, kan det vara en läcka.

 
Postad : 29/12/2022 11:56 f m