Hur får man bort alger i poolen

Att få bort alger i en pool kan vara en utmaning, men det finns några olika metoder som du kan prova för att hålla din pool fri från alger. Här är några tips på hur du kan gå tillväga:

  1. Sköt om poolvattenbalansen: En bra början är att se till att poolvattenbalansen är rätt. Det innebär att du behöver hålla pH-värdet, alkanaliteten och kloret på rätt nivåer. Om pH-värdet är för lågt kan det skapa förhållanden som gynnar algväxt, medan en hög pH-nivå kan göra att poolklorintabletterna inte fungerar som de ska.
  2. Använd poolklor: Poolklor är det mest effektiva sättet att bekämpa alger i en pool. Det finns olika sorter av poolklor att välja mellan, så det kan vara lämpligt att rådfråga en poolspecialist eller läsa igenom produktinformationen för att hitta det klor som passar bäst för just din pool.
  3. Skrubba poolens väggar och botten: Genom att skrubba poolens väggar och botten kan du få bort många av de alger som har fastnat på poolens ytor. Använd en poolskrubbbor eller en trädgårdsslang med en munstycksadapter för att skölja bort algerna.
  4. Använd poolalgermedel: Det finns specialmedel som är framtagna för att bekämpa alger i en pool. Dessa medel finns att köpa på poolbutiker och kan vara ett bra komplement till poolklor för att få bort algerna.
  5. Täck poolen: Ett sätt att förhindra att alger bildas i din pool är att täcka den med en pooltäckning när den inte används. På så sätt kan du hindra att solen, luften och andra föroreningar tränger in i vattnet, vilket kan gynna algväxt.

Det finns inget enkelt sätt att få bort alger i en pool, men genom att sköta om poolvattenbalansen, använda poolklor och andra algermedel, skrubba poolens ytor och täcka poolen när den inte används, kan du hålla algerna i schack och njuta av en fräsch och ren pool.

  1. Undvik att använda kosmetika och hudlotioner i poolen: Kosmetika och hudlotioner kan innehålla föroreningar och ämnen som kan gynna algväxt i poolen. Försök att undvika att använda dessa produkter när du simmar för att minimera risken för algväxt.
  2. Byt ut poolvattnet regelbundet: Ett annat sätt att förhindra algväxt i din pool är att byta ut poolvattnet regelbundet. Det kan vara en bra idé att byta ut vattnet en gång per år eller oftare beroende på hur mycket din pool används. Detta kan hjälpa till att förebygga algväxt och hålla vattnet fräscht och rent.
  3. Se till att poolen har tillräckligt med solljus: Alger trivs inte så bra i starkt solljus, så det kan vara en bra idé att se till att din pool har tillräckligt med solljus. Detta kan hjälpa till att motverka algväxt och hålla vattnet fräscht och rent.
  4. Använd en poolvärmepump: En poolvärmepump kan hjälpa till att hålla vattnet i poolen varmt och förhindra att alger växer. Värmepumpen håller vattnet i rörelse, vilket kan förhindra att alger trivs.
  5. Följ poolunderhållsplanen: En viktig del av att hålla din pool fri från alger är att följa den underhållsplan som du har satt upp för din pool. Se till att sköta om poolvattenbalansen, använda poolklor och andra algermedel, skrubba poolens ytor och täcka poolen när den inte används. Genom att följa dessa steg kan du hjälpa till att förebygga algväxt och hålla vattnet i din pool fräscht och rent.

Att få bort alger i en pool kan vara en utmaning, men genom att följa dessa tips och råd kan du hålla din pool fri från alger och njuta av en fräsch och ren simmiljö.

Dela:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Gullberg & jansson

Mest populära

Total alkalinitet pool och spabad
Pool

Poolers Bekymmer

En pool är en underbar tillägg till vilken trädgård som helst. Men det är viktigt att förstå att det kräver mycket arbete