Hur mycket sjunker temperaturen på natten?

Har du hört att poolen kan tappa mycket värme under natten? Vi går igenom vad som egentligen gäller och hur du undviker värmeförluster nattetid.

Så mycket sjunker temperaturen om natten

Beroende på faktorer som poolens storlek och placering samt hur kallt det blir i luften så kan vattentemperaturen sjunka mellan 2-6 grader under natten. Om du vill minska på värmeförlusterna som sker under natten kan du välja att isolera din pool med hjälp av ett pooltak eller ett poolskydd.

Varför ska jag täcka poolen?

Det finns flera anledningar till att täcka din pool under natten.

Pooltäckning:

  • Minskar energiförbrukningen
  • Minskar kostnaderna för uppvärmning
  • Skyddar din pool mot orenheter och regnvatten
  • Förlänger badsäsongen (om du installerar ett pooltak)

Pooltäckning är energismart

För att undvika att värmen som byggts upp under dagen går förlorad under natten rekommenderas att du isolerar poolen med hjälp av pooltäckning. När temperaturen i luften sjunker krävs det mer energi av din värmepump för att värma upp poolen och energiförbrukningen ökar. Genom att täcka poolen sparar du på värmepumpens energiförbrukning.

Man beräknar att en pool som inte är övertäckt kan dra upp till dubbelt så mycket energi som en övertäckt pool. När du täcker poolen under natten minskar du mängden värme som avdunstar via vattenytan. På så vis krävs det mindre energi av din värmepump för att upprätthålla önskvärd temperatur och energianvändningen minskar.

Pooltäckning är kostnadseffektivt

En minskad energiförbrukning för din värmepump har en direkt påverkan på de totala kostnaderna för uppvärmningen av poolen. Genom att inhandla ett pooltak eller ett säsongsanpassat poolskydd sänker du dina kostnader året runt samtidigt som du förlänger badsäsongen med flera månader.

Pooltäckning skyddar poolen mot orenheter

Förutom att minska den totala energiförbrukningen och kostnaden för din uppvärmning hjälper pooltäckning även till med att skydda din pool mot orenheter och regnvatten. Regnvatten kan ha en försurande effekt på poolvattnet och kan i längden leda till att du behöver tillsätta kemikalier för rengöring. Med ett pooltak eller ett lamelltäcke sparar du både tid och pengar på rengöring i form av kemikalier.

Vilken pooltäckning passar bäst för mig?

Pooltäckning kommer i olika utföranden och kan innebära att du skyddar din pool med ett permanent pooltak eller att du dagligen isolerar din pool med hjälp av ett poolskydd. För att läsa mer om de olika poltäckningarna vi erbjuder i vårt sortiment kan du läsa här:

Ett pooltak kan innebära en snygg och lyxig detalj som dessutom minskar värmepumpens energiförbrukning och skyddar din pool mot smuts. Innan du köper ett pooltak behöver du fundera på hur du vill att det ska se ut.

Polarpumpen erbjuder pooltak med höga eller låga tak samt i olika material. Söker du en smidigare lösning kan ett poolskydd i form av ett lamelltäcke eller solfolie vara en bättre lösning. Med dessa täcker du poolen när du har badat klart för dagen för att sedan dra av dem när det är dags att bada igen.

Dela:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Gullberg & jansson

Mest populära

Total alkalinitet pool och spabad
Pool

Poolers Bekymmer

En pool är en underbar tillägg till vilken trädgård som helst. Men det är viktigt att förstå att det kräver mycket arbete