Huset blir mer värt när man har en pool?

En pool på tomten ger ett exklusivt intryck och ökar intresset hos många intresserade, det visar en undersökning gjord på husförsäljningar med och utan pool på tomten. Med en pool på tomten är det många som tycker att huset blir mer värt, även de som inte tidigare funderat på att de vill ha en pool. Undersökningen visar att värdet på huset ökar med ett genomsnitt på 9.3 % efter att byggkostnaderna är avdragna. Med andra ord är ditt poolbygge en mycket bra investering inför en eventuell framtida försäljning.

Olika pooler påverkar värdet mer

Det är dock inte alla pooler som har denna påverkan på husets värde. Pooler som står ovan mark har inte bevisats ha någon direkt påverkan på värdet. För att värdet på huset ska öka behöver poolen vara av bra kvalitet och väl omhändertagen. Andra aspekter som påverkar är pooltillbehör som pooluppvärmning och liknande. Ett energisnålt och kostnadseffektivt uppvärmningssystem lockar mer för potentiella köpare som då inte behöver oroa sig för onödigt stora utgifter i framtiden.

Investera i en glasfiberpool för att öka värdet på huset

En glasfiberpool har i princip en oändlig livsläng och håller bättre än de allra flesta andra poolerna vilket gör den till ett mer attraktivt val om du vill öka värdet på ditt hus. På Polarpumpen erbjuder vi bland annat handgjorda och högkvalitativa glasfiberpooler från Gutepool i olika storlekar och modeller.

Dela:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Gullberg & jansson

Mest populära

Total alkalinitet pool och spabad
Pool

Poolers Bekymmer

En pool är en underbar tillägg till vilken trädgård som helst. Men det är viktigt att förstå att det kräver mycket arbete