Poolens alla delar

Pooler är en stor investering för många hem och företag, och det är viktigt att förstå alla delar som ingår i en pool för att kunna underhålla den på bästa sätt. Här är en guide till de viktigaste delarna av en pool och hur de fungerar:

 1. Poolväggar och botten: Poolväggarna och botten är den strukturella delen av en pool och kan vara gjorda av olika material som betong, fibreglas eller plast. Det är viktigt att hålla poolväggarna och botten i gott skick för att poolen ska hålla en god form och vara säker att använda.
 2. Skimmer: En skimmer är en enhet som sitter vid poolkanten och suger upp flytande föroreningar såsom löv, insekter och små partiklar från vattnet. Skimmern fungerar som en första linje av försvar mot orenheter och hjälper till att hålla vattnet rent och kristallklart.
 3. Poolpump: En poolpump är en viktig del av poolen eftersom den hjälper till att cirkulera vattnet och filtrera orenheter. Pumpen suger upp vattnet från poolen och skickar det genom en filteranläggning där orenheter fångas upp och rensas bort. Det är viktigt att hålla poolpumpen i bra skick för att säkerställa att vattnet i poolen är rent och fritt från orenheter.
 4. Filter: En filter används tillsammans med poolpumpen för att rensa bort orenheter från vattnet. Det finns olika typer av filter, inklusive sandfilter, kartongfilter och DE-filter (diatomeeiskt earth). Varje typ av filter har sina fördelar och det är viktigt att välja rätt filter för din pool och dina behov.
 5. Värmeelement: Många pooler har värmeelement som hjälper till att hålla vattnet på en behaglig temperatur året runt. Värmeelement kan vara elektriska eller gasdrivna och kan hjälpa till
 6. Klorinering: Klor är ett vanligt kemiskt medel som används för att hålla vattnet i en pool rent och fritt från bakterier. Klorinering kan ske på olika sätt, inklusive genom att tillsätta klor i pulverform, tabletter eller flytande form. Det är viktigt att hålla en korrekt klorhalten i vattnet för att säkerställa att poolen är säker att använda och för att förebygga hudirritation och andra hälsoproblem.
 7. Vattentestkit: Ett vattentestkit är en viktig del av poolunderhållet eftersom det hjälper till att mäta viktiga kemiska parametrar som pH-värde, klorhalten och totalt alkaliskt karbonat (TA). Genom att mäta dessa parametrar regelbundet kan du hålla vattnet i balans och säkerställa att det är säkert att använda.
 8. Poolstegar och ramper: Poolstegar och ramper är utformade för att underlätta inträde och utträde från poolen. De kan vara gjorda av olika material, inklusive trä, plast eller metall, och är oftast anpassade efter poolens storlek och form.
 9. Pooltäckning: En pooltäckning är ett bra sätt att skydda poolen mot skräp och orenheter när den inte används. Det finns olika typer av pooltäckningar, inklusive soltäcken, vintertäcken och säkerhetstäcken, som alla har specifika användningsområden.
 10. Poolleksaker och tillbehör: Det finns många olika poolleksaker och tillbehör att välja mellan, inklusive badleksaker, spabad, poolvärmepumpar och poolbelysning. Dessa tillbehör kan göra poolen mer underhållande och bekväm att använda, och kan hjälpa till att förbättra poolens utseende och känsla.
 11. Att förstå alla delar av en pool och hur de fungerar är viktigt för att kunna underhålla den på bästa sätt och säkerställa att den är säker att använda. Genom att följa denna guide och se till att alla delar av poolen hålls i bra skick kan du njuta av din pool året runt.

Dela:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Gullberg & jansson

Mest populära

Total alkalinitet pool och spabad
Pool

Poolers Bekymmer

En pool är en underbar tillägg till vilken trädgård som helst. Men det är viktigt att förstå att det kräver mycket arbete