poolkem

Hej och välkommen till mitt blogginlägg om poolkem!

Om du äger en pool så vet du säkert hur viktigt det är att hålla vattnet rent och balanserat. Det finns många olika produkter som kan hjälpa dig att uppnå detta, och en av de viktigaste är poolkem.

Men vad är egentligen poolkem och varför är det så viktigt att använda det i din pool? Låt oss ta en djupdykning och ta reda på det!

Vad är poolkem?

Poolkem är en samling produkter som används för att hålla poolvattnet rent och balanserat. Det finns olika typer av poolkem som riktar sig mot olika behov, såsom att bekämpa alger, balansera pH-värdet, lösa upp klorerade vattenavlagringar och mycket mer.

Det finns många olika märken och varianter av poolkem att välja mellan, så det kan vara svårt att veta vilken man ska välja. Det viktigaste är att du väljer en produkt som passar dina specifika behov och som är lämplig för din typ av pool (gjuten betong, plast, ovan mark etc.).

Varför är poolkem viktigt?

Poolvatten är en perfekt miljö för bakterier och andra mikroorganismer att trivas i. Om du inte håller vattnet rent och balanserat kan det leda till hälsoproblem hos de som simmar i poolen, och det kan också skada poolens struktur och utrustning.

Poolkem hjälper till att hålla vattnet rent och balanserat genom att:

  • Bekämpa alger: Alger är en vanlig orsak till grönaktigt vatten i poolen. De trivs i vatten som är pH-obalanserat och kan leda till att poolen ser oappetitlig ut och kan vara svår att rengöra. Poolkem som innehåller algmedel hjälper till att döda algerna och förhindra att de växer tillbaka.
  • Balansera pH-värdet: pH-värdet är en mätning på hur surt eller basiskt vattnet är. Om pH-värdet är för högt eller för lågt kan det leda till att vattnet blir grönaktigt och kan skada poolens struktur och utrustning.

Dela:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Gullberg & jansson

Mest populära

Total alkalinitet pool och spabad
Pool

Poolers Bekymmer

En pool är en underbar tillägg till vilken trädgård som helst. Men det är viktigt att förstå att det kräver mycket arbete