Rengöring av spabad

Ett par gånger om året behöver ditt spabad en ordentlig rengöring, för att vattnet ska hålla sig fräscht. Däremellan finns det en del små saker du kan göra för att minska behovet av större insatser.

Håll ditt spabad rent, för att säkra de skönaste baden. Här går vi igenom generella tips för rengöring av spabad, dubbelkolla alltid mot din manual, för att vara säker på att du gör rätt med just din modell.

Spabadets utsida

Har du ett spabad med träpanel, behöver träet skötas på ungefär samma sätt som dina sommarmöbler; olja eller måla efter behov. Om utsidan består av syntetmaterial räcker det oftast med att spola eller torka av spabadet, för att det ska hålla sig snyggt. Använd inte högtryckstvätt på spabadet!

Var noga med spabadslocket, som beroende på material kan behöva impregneras ett par gångar per år, för att på bästa sätt stå emot smuts och väta.

Rengöring av filter

Spabadets filter bör rengöras minst 2-3 gånger varje månad. Efter ett vattenbyte, bör du rengöra filtren ett par gånger i veckan. Tätare rengöring kan ge bättre vatten och säkerställa att filtret håller länge.

De flesta gångerna räcker det att bara spola av filtren, men flera gånger per år, är det idé att använda speciellt medel för spabadsfilter för att få dem extra rena och fräscha.

Rengöring av rör

Ett par gånger om året bör du rengöra spabadets rör. Använd rörrengöringsmedel anpassat för spabad, för att på ett säkert sätt få bort biofilm, som är en grogrund för bakterier och andra mikrororganismer.

Passa gärna på att byta vatten i spabadet i samband med rörrengöringen.

Ozonrenare minskar underhållet

En ozonrenare hjälper dig med spabadsunderhållet. Med en ozonrenare får du bra vatten utan så mycket kemikalier.

Spadammsugare

Med en spadammsugare går det snabbt och enkelt att rengöra spabadets botten och insida

Kontinuerligt underhåll sparar tid

Minimera behovet av mer omfattande underhåll genom att:

  • hålla koll på vattenkvaliteten
  • rengöra filtret
  • täcka spabadet när det inte används
  • alltid duscha ordentligt före varje bad
  • hålla koll på kemikalierna.

Dela:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Gullberg & jansson

Mest populära

Total alkalinitet pool och spabad
Pool

Poolers Bekymmer

En pool är en underbar tillägg till vilken trädgård som helst. Men det är viktigt att förstå att det kräver mycket arbete