Underhåll av spafilter

Filtret i spabadet hjälper till att hålla vattnet rent, så ju mer filterpumpen går, desto renare blir vattnet i spaet. Under filterdrift, t.ex. kosmetika och hudrester som bildar en fet beläggning på filtret som sedan sätts igen. Av samma anledning är det viktigt att filterpatronen underhålls och rengörs så att vattenkvaliteten säkerställs.

  1. Det är viktigt att filterpumpen går i det antal timmar som badbelastningen i fråga kräver.
    UPPMÄRKSAMHET! Vanligtvis finns det en fabriksinställning som kanske inte är tillräcklig för att hålla vattnet rent. Därför kan det vara fördelaktigt för kunden att kontakta spa-leverantören för information om hur man justerar filtercykeln.
  2. Ett smutsigt patronfilter fungerar inte, därför är det en bra idé att råda kunden att ha två uppsättningar filter, så att de alltid har ett som fungerar och går när det andra behöver rengöras.
  3. Som regel måste patronfiltret rengöras varje månad eller oftare beroende på belastning och användning av badet.
  4. Den smutsiga filterpatronen tas ut ur filterhuset och rengörs från all synlig smuts mellan lamellerna genom att skölja med rent vatten. Lägg därefter patronen i en plasthink eller i ett “rengöringsrör” med filterrengöring och rent vatten tills patronen är helt täckt. Här ska filtret sitta kvar i minst x timmar, varefter patronen kan tas ut och sköljas noggrant med rent och gärna varmt vatten innan den kan användas igen.

Dela:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Gullberg & jansson

Mest populära

Total alkalinitet pool och spabad
Pool

Poolers Bekymmer

En pool är en underbar tillägg till vilken trädgård som helst. Men det är viktigt att förstå att det kräver mycket arbete