varför blir det skum i spabadet

Om du har ett spabad hemma har du säkert märkt att det ibland kan bli skum i vattnet. Detta kan vara frustrerande och kan också vara tecken på att något inte står rätt till med spabadet. I det här inlägget kommer vi att titta närmare på varför det kan bli skum i spabadet och vad du kan göra för att förebygga och lösa problemet.

En vanlig orsak till att det blir skum i spabadet är att det finns för mycket luft i vattnet. Detta kan bero på att spabadet inte är ordentligt tätt, att pumpen inte fungerar som den ska eller att det finns läckage i rörsystemet. Om du misstänker att det finns luft i vattnet bör du kontrollera att spabadet är tätt och att pumpen fungerar som den ska. Du kan också kontakta en professionell för att kontrollera rörsystemet och se om det finns några läckage.

Ett annat vanligt problem som kan orsaka skum i spabadet är föroreningar i vattnet. Detta kan vara saker som hår, smink, lotion eller andra produkter som har hamnat i vattnet. Dessa föroreningar kan orsaka skum att bildas när vattenpumpen cirkulerar vattnet. För att förebygga detta bör du se till att hålla spabadet rent och fria från föroreningar. Du kan också använda ett spabadstillsats för att hjälpa till att rengöra vattnet och förebygga skum.

En annan orsak till att det kan bli skum i spabadet är att det finns för mycket skummedel i vattnet. Skummedel används oftast för att hjälpa till att hålla vattnet rent och att förebygga skum, men om du använder för mycket kan det orsaka skum att bildas. Se till att följa rekommendationerna på skummedel förpackningen för att undvika att använda för mycket.

I vissa fall kan skum i spabadet också vara ett tecken på att vattnet är förorenat. Om du misstänker att det finns bakterier eller andra föroreningar i vattnet bör du dränera spabadet och fylla på med rent vatten. Du kan också använda ett vattenreningsmedel för att hjälpa till att rengöra vattnet o

att förebygga föroreningar.

Det finns en rad olika orsaker till varför det kan bli skum i spabadet, men genom att hålla spabadet rent, kontrollera att det är tätt och att pumpen fungerar som den ska, samt att använda rätt mängd skummedel och vattenreningsmedel, kan du förebygga och lösa problemet med skum i spabadet.

En sista sak att tänka på är att det är viktigt att följa rekommendationerna för skötsel och underhåll av spabadet för att säkerställa att det fungerar som det ska och att vattnet är så rent och säkert som möjligt. Genom att ta hand om spabadet på rätt sätt kan du njuta av det under många år framöver.

Dela:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Gullberg & jansson

Mest populära

Total alkalinitet pool och spabad
Pool

Poolers Bekymmer

En pool är en underbar tillägg till vilken trädgård som helst. Men det är viktigt att förstå att det kräver mycket arbete