Varför blir håret grönt i poolen

Det finns flera anledningar till varför håret kan bli grönt när du simmar i poolen. En av de vanligaste orsakerna är att poolvatten innehåller kopparjoner, som kan reagera med vissa hårprodukter och färger.

Koppar finns naturligtvis i vatten, men det kan också tillsättas som en del av poolvattnet för att döda bakterier och alger. Detta är bra för att hålla poolen ren, men det kan också orsaka problem för håret. När koppar joner reagerar med vissa hårprodukter, som schampo och balsam, kan detta orsaka att håret får en grön färg.

Ett annat problem som kan orsaka att håret blir grönt är klor i poolvattnet. Klor är ett starkt desinfektionsmedel som används för att döda bakterier och alger i poolvatten. Klor kan reagera med hårprodukter och färger på samma sätt som koppar, vilket kan resultera i grönt hår.

Det finns flera saker du kan göra för att förebygga att håret blir grönt i poolen. Du kan till exempel använda en hårdvattenbalanserande schampo och balsam som hjälper till att neutralisera de metalliska jonerna i vattnet. Du kan också använda en hårspray med UV-skydd för att hjälpa till att skydda håret mot solen och vatten. Det är också bra att undvika att använda färgade hårprodukter och färgat hår när du simmar i poolen, eftersom det kan göra att håret lättare blir grönt.

Om du redan har fått grönt hår kan du försöka ta bort färgen genom att tvätta håret med en specialiserad färgavlägsnande schampo. Du kan också pröva att skölja håret med en blandning av vinäger och vatten, eftersom vinäger kan hjälpa till att neutralisera metalliska joner i håret. Om ingen av dessa metoder fungerar kan det vara bäst att rådfråga en hårstylist för att få hjälp med att ta bort den gröna färgen.

I slutändan är det viktigt att komma ihåg att det är viktigt att skydda håret mot skadliga kemikalier och faktorer i poolvattnet genom

att använda skyddande hårprodukter och att undvika att färga håret strax före eller efter att du har simmat i poolen. Det är också bra att undvika att hålla huvudet under vatten länge när du simmar i poolen, eftersom det kan öka risken för att håret blir utsatt för kemikalierna i vattnet.

Att välja en schampo och balsam som är speciellt anpassade för att användas i klorat vatten kan också hjälpa till att skydda håret mot grön färg. Dessa produkter innehåller ofta specialformulerade ingredienser som hjälper till att neutralisera klor och andra kemikalier i vattnet, vilket kan hjälpa till att förhindra att håret blir grönt.

Det är också bra att komma ihåg att det är viktigt att hålla poolvattnet i bra skick genom att regelbundet mäta pH-värdet och tillsätta kemikalier som krävs för att hålla det i rätt balans. Detta kan hjälpa till att förhindra att håret blir grönt och att andra problem uppstår i poolen.

Sammanfattningsvis är det viktigt att skydda håret mot skadliga kemikalier och faktorer i poolvattnet genom att använda skyddande hårprodukter och att undvika att färga håret strax före eller efter att du har simmat i poolen. Genom att följa dessa tips kan du hjälpa till att förhindra att håret blir grönt när du simmar i poolen.

Dela:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Gullberg & jansson

Mest populära

Total alkalinitet pool och spabad
Pool

Poolers Bekymmer

En pool är en underbar tillägg till vilken trädgård som helst. Men det är viktigt att förstå att det kräver mycket arbete