Varför man inte ska bada i badhus

Att bada i badhus kan verka som en trevlig och avkopplande aktivitet, men det finns faktiskt en del anledningar till varför man inte bör göra det. Här är några skäl till varför du kanske vill tänka två gånger innan du hoppar i det lokala badhuset.

  1. Hygieniska risker Badhus är ställen där många människor samlas och duschar, och det finns en risk för att bakterier och andra mikroorganismer kan sprida sig lätt. Detta kan leda till sjukdomar som hudinfektioner och öroninflammation.
  2. Kemiska risker Många badhus använder kemikalier som klor och brom för att hålla vattnet rent och fri från bakterier. Dessa kemikalier kan vara irriterande för huden och ögonen, och kan även orsaka astma och andra luftvägssjukdomar hos vissa individer.
  3. Allergiska reaktioner Om du har allergier mot kemikalier eller viss typ av hygienprodukter kan det vara farligt att bada i badhus. Detta gäller särskilt om du har astma eller andra luftvägssjukdomar.
  4. Överfyllt och stressigt Många badhus kan bli mycket överfyllda under populära tider, vilket kan leda till stress och frustration. Detta gör det svårt att slappna av och njuta av badet, och kan göra att du hellre väljer att inte gå dit alls.
  5. Priset Badhus kan vara ganska dyrt att besöka, särskilt om du planerar att gå dit regelbundet. Detta kan vara en anledning till varför du väljer att inte gå dit alls, eller bara gör det vid speciella tillfällen.

Så vad ska du göra istället? Ett alternativ kan vara att bada i ett eget pool hemma, eller att besöka en badplats eller strand istället. Dessa ställen är oftast billigare och mindre överfyllda, och du kan dessutom kontrollera vattnets kvalitet och kemikalier själv. Oavsett vad du väljer, se till att alltid följa god hygien och hålla dig själv och andra säkra.

Dela:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Gullberg & jansson

Mest populära

Total alkalinitet pool och spabad
Pool

Poolers Bekymmer

En pool är en underbar tillägg till vilken trädgård som helst. Men det är viktigt att förstå att det kräver mycket arbete