Vilka kemikalier behövs till spabad

Det är viktigt att förstå vilka kemikalier som behövs för att bibehålla ett sundt och säkert spabad. Här är en guide till de vanligaste kemikalierna som behövs för att hålla ditt spabad i gott skick:

  1. pH-justeringsmedel: Det är viktigt att hålla pH-värdet i ditt spabad på en nivå mellan 7,2 och 7,8. pH-justeringsmedel används för att höja eller sänka pH-värdet beroende på behov.
  2. Alkalinitetsjusteringsmedel: Alkaliniteten i ditt spabad bör hållas på en nivå mellan 80 och 120 ppm (delar per miljon). Alkalinitetsjusteringsmedel används för att höja eller sänka alkaliniteten beroende på behov.
  3. Klor: klor är den vanligaste kemikalien som används för att desinficera vatten i spabad. Det finns olika sorters klordoft, så det är viktigt att välja en som passar dina preferenser.
  4. Brom: Brom är en annan kemikalie som används för att desinficera vatten i spabad. Det är lite mer skonsamt mot huden än chlor, men det kan vara lite dyrare.
  5. Kemiska vattenrenare: Kemiska vattenrenare hjälper till att förebygga och behandla vattenbeläggningar i spabadet. De hjälper också till att bekämpa eventuella bakterier och alger som kan finnas i vattnet.
  6. Filterering: Filtrering är en viktig del av att hålla vattnet i ditt spabad rent och sundt. Det finns olika sorters filter, så det är viktigt att välja en som passar ditt spabad.

Det är viktigt att följa instruktionerna för varje kemikalie noga, eftersom överdosering kan orsaka hudirritationer eller andra hälsoproblem. Det är också viktigt att förvara kemikalierna på en säker plats, och att hålla dem utom räckhåll för barn och djur.

Genom att använda rätt kemikalier och följa rutinerna för vattenhantering kan du njuta av ditt spabad utan oro för hälsoproblem.

Dela:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Gullberg & jansson

Mest populära

Total alkalinitet pool och spabad
Pool

Poolers Bekymmer

En pool är en underbar tillägg till vilken trädgård som helst. Men det är viktigt att förstå att det kräver mycket arbete